Wat is een depressie?

Ik ben depressief” is een zin waar vaak mee gegooid wordt tegenwoordig. Ik hoor het regelmatig op straat en ook op school hoorde ik het vaak. Mensen zeiden het als grapje (ja echt! Wat er grappig aan is weet ik ook niet) of ze overdreven hoe het met ze ging. Wellicht was een van de mensen die ik dit heb horen zeggen ook wel echt depressie, dat weet ik natuurlijk niet. Toch denk ik niet dat al deze mensen een échte depressie hadden. Wat is een depressie nu eigenlijk precies?

Over depressies is al veel geschreven. Toch vond ik dat het niet mocht ontbreken op mijn blog. Mocht je meer willen lezen over wat een depressie is dan kan ik de blogs in de categorie ‘Depressie voor Dummies‘ van Carlijn heel erg aanraden!

Een depressie is meer dan het dipje dat de meeste mensen wel eens voelen. Een depressie wordt weliswaar gekenmerkt door somberheid, net als het gewone dipje, alleen bij een depressie duurt deze veel langer. Bij een depressie houdt dat gevoel ten minste twee weken aan. Lees verder op http://dansenindestorm.nl/wat-is-een-depressie/

Leave a Reply