8 breinregels in de communicatie

Wanneer twee mensen communiceren kan er heel wat misgaan, zéker op de werkvloer. Pratende collega’s, e-mails en twitterberichten die op je worden afgevuurd… de hoeveelheid aan communicatie die op de werkvloer op je afkomt valt of staat met goed luisteren. Dat lukt niet met al die ruis om je heen.

Mark van Vugt, professor Psychologie aan de VU en de Universiteit van Oxford: “Wij mensen zijn sociale dieren en 90 procent van ons praten gaat over sociale aangelegenheden, ook op de werkvloer. “Denk aan vragen als: ‘Wat heb jij gisteren gedaan?’ ‘Hoe smaakt de koffie?’ ‘Ga je volgende week nog naar die verjaardag?’ Doordat wij zo zijn geprogrammeerd, is taakgericht communiceren echt moeilijk. Bij een vergadering zonder voorzitter bijvoorbeeld, zie je dat iedereen gaat zitten kletsen.” Door op een meer rationele manier met werk om te gaan, kunnen we voorkomen dat het misgaat in de communicatie.

Handel ook niet alles per e-mail af; loop eens bij elkaar naar binnen. Uit onderzoek blijkt dat wanneer je face-to-face iets vraagt, mensen eerder bereid zijn om daar gehoor aan te geven. Ons brein stelt zich namelijk open voor beïnvloeding. Kijk maar naar deze 8 breinregels in de communicatie.

Lees verder op http://facto.nl/8-breinregels-communicatie/

Leave a Reply