Op de tennisclub

Ik kan niet anders dan over de baan te beginnen – de tennisbaan wel te verstaan. Als kind vertoefde ik met mijn familie en vrienden dagenlang op de tennisbaan. Ik vond het een geweldige sport. Ik had meer dan een beetje aanleg. De sport en mijn aanleg hielden mij overeind in de puberteit. Waar ik met veel plezier op terugkijk.

Verenigde Staten

Ik ging op mijn 18e in Amerika wonen. Ik werd onderdeel van het varsity tennisteam aan de Universiteit van North Carolina. We reisden het hele land door, en studeerden tussendoor. Het vak psychologie kwam niet voor in mijn persoonlijke interesse. Ik kom uit een zakelijk slim gezin, en mijn vader werkte bij IBM. Dus een studie economie lag meer voor de hand. En daarbij, op dat moment vond ik tennissen en reizen door Amerika veel interessanter.

Reclame

Op mijn 25e liep mijn studenten visum af, en ging ik terug naar Nederland. Ik begon een loopbaan in de reclame en marketing. Het accountmanagement heb ik lang met heel veel plezier gedaan. Ik vond het klantencontact, de vraagstellingen en het vinden van de juiste oplossingen een uitdaging. Ook na jaren van loondienst heb ik datzelfde werk nog jaren als ZZP-er uitgevoerd.

Met mensen

Toch ontbrak er altijd iets wezenlijks voor mij in de output van het bedrijfsleven. Terugkijkend vond ik een rode draad van voorliefde voor mensen. Van het hebben van echt goede klantgesprekken tot het opbouwen van goede persoonlijke relaties. Ik pakte de gedachte op en ging weer de universiteitsbanken in. Klinische psychologie in Leiden.

De studie was geweldig. Het spitste zich nog meer toe op kennis van de psyche en de interactie met anderen. Het heeft ertoe geleid dat ik nog makkelijker dichtbij mensen kom. Ik heb de drive om er samen iets van te maken, werk van nature heel zakelijk, en met verantwoordelijkheid en respect voor mijn clienten.

Prachtig werk

Tijdens mijn studie ben ik ook blijven werken in de psychische zorg, zoals in de wijk bij kwetsbare gezinnen, bij een psychiatrische jeugd instelling en de GGZ. In mijn werk haal ik de meeste voldoening uit het vinden van de zelfredzaamheid. Mensen verliezen vertrouwen en geloof in zichzelf. Dat helpen herstellen en merken dat iemand weer zelf aan de slag kan is prachtig.  Bekijk mijn CV hier

BEZOEK MIJ

Kroeskarperlaan 44

(langs boompjes, einde poort)

2215 XP  Voorhout

OPENINGSTIJDEN

Ma t/m Do van 07:00 tot 17.30
Vrij en Za van 07:00 tot 12.00.

NEEM CONTACT OP

0318754876 voor een afspraak
0620012163 voor collega’s
petra@psycholoogvoorhout.nl