Je wilt het er eigenlijk eens over hebben

Je kunt vragen hebben over je professionele leven of over je persoonlijke ontwikkeling. Je hebt bijvoorbeeld regelmatig problemen met collega’s. Of je vindt het lastig om leiding te geven. Ook kun je problemen hebben met deadlines halen of het plannen en organiseren van je werk. Of je persoonlijke leven loopt niet. Misschien is de verhouding werk en privé verstoord. Of heb je moeite met keuzes maken en/of doelen formuleren.

Je hebt het idee dat je niet op je plek bent

Werk of huishouden kost meer en meer energie. Je bent niet met de juiste dingen bezig. Op de een of andere manier zit je niet in je kracht. Je voelt je verveelt of schuldig of gefrustreerd. Mogelijk hebben werk, familie of andere verantwoordelijkheden veel van je vaardigheden gevraagd, maar het geeft geen energie. Het valt familie en vrienden ook op dat je niet meer straalt. Je rommelt maar door.

Er is wat aan te doen

Je kunt me ook inschakelen als coach. Ik geef individuele begeleiding waarbij we samen met een hands-on mentaliteit kijken wat er nu en in de directe toekomst kan veranderen. Wat breekt je op, en wat motiveert je. Je wilt niet meer klagen en je dagen tellen tot je pensioen. Samen kijken we hoe je vanuit je kwaliteiten kan leven. We kijken hoe je een positieve focus houdt op wat je wilt creëren. Ook kijken we hoe we je veerkracht kunnen ontwikkelen. Met als resultaat dat je meer tevreden bent, meer zelfvertrouwen hebt, meer positieve emoties voelt, minder stress ervaart en veel vitaler bent. Bel voor een afspraak

Artikel over positieve psychologie in Trouw door Iris Pronk, 15 april 2016

Somberen hoeft niet meer

De positieve psychologie is een stroming die zich richt op het versterken van positieve eigenschappen en gevoelens.

De meeste mensen floreren niet: ze zijn mopperig, negatief of gaan gebukt onder (werk)stress. Maar floreren kun je leren, blijkt uit positief psychologisch onderzoek.

’s Nachts lag psychologe Anita van Enk (47) te piekeren in bed, overdag was ze moe en geprikkeld. De diagnose was duidelijk: werkstress. Een venijnige kwaal die ze bij zichzelf niet kon genezen. “Als psychologe ken ik alle trucjes, zoals afleiding zoeken. Maar die werkten niet. Ik kreeg de stress er niet onder.”

De oorzaak was een grote verandering, eind 2013, in haar vak, de geestelijke gezondheidszorg. Ineens moest Van Enk, die een zelfstandige praktijk heeft in Zwolle, veel meer verantwoording afleggen aan de zorgverzekeraars. Formulieren, verslagen en declaraties vergalden haar werkplezier. Had ze daarvoor zoveel jaren gestudeerd? Het voelde als ‘buigen’ voor de macht van het geld. Dat paste haar niet, van buigen ging ze barsten.

Toen stuitte ze op een nieuwe, achtweekse cursus, ontwikkeld door psycholoog Monique Hulsbergen en Ernst Bohlmeijer, hoogleraar gezondheidsbevordering aan de Universiteit Twente: ‘Dit is jouw leven. Ervaar de effecten van de positieve psychologie.’ Dat is een stroming die in 2000 werd geïntroduceerd door de Amerikaanse psycholoog Martin Seligman en zich richt op het versterken van positieve eigenschappen en gevoelens. Daarmee onderscheiden deze psychologen zich van de ‘gewone’, die traditiegetrouw focussen op de klacht, op wat fout gaat en dwars zit in de menselijke geest.

Floreren
De positieve psycholoog wil graag dat mensen floreren. Lees verder op https://www.trouw.nl/home/somberen-hoeft-niet-meer~a9438396/

BEZOEK MIJ

Kroeskarperlaan 44

(langs boompjes, einde poort)

2215 XP  Voorhout

OPENINGSTIJDEN

Ma t/m Do van 07:00 tot 17.30
Vrij en Za van 07:00 tot 12.00

NEEM CONTACT OP

0318754876 voor een afspraak
0620012163 Whatsapp collega’s
petra@psycholoogvoorhout.nl