Tarieven

Neem plaats in de wachtkamer. Bij binnenkomst is dat naar links. Ik kom je halen.

Tijdens de intake maken we kennis. Na de introductie stel ik veel vragen om een goed beeld van jou en de klachten te krijgen. Ik wil je persoonlijk leren kennen en duidelijk krijgen wat precies de hulpvraag is. Ondertussen kun je mij ook leren kennen.

Aan het einde van de intake stellen we de hulpvraag en behandeling vast. Uiteraard stemmen we af wat bij jou past. Mocht verder onderzoek nodig zijn dan kunnen we dat starten. Als een collega je beter kan helpen dan kan ik je daarover adviseren.

Over het algemeen hebben we 3 tot 8 gesprekken nodig. Vaak voel je je na 3 a 4 keer al beter.

Tijdens de behandeling staan we intensiever stil bij de klachten met als doel een oplossing te vinden. In eerste instantie is de behandeling gericht op het verminderen van je klachten. Je krijgt meer inzicht in jezelf en de mogelijke oorzaken. Let wel, tussen de eerste 3 a 4 gesprekken kun je het wat zwaar hebben, maar uiteindelijk heb je meer inzicht in jezelf en voel je je een stuk beter. Ik maak in de basis gebruik van cognitieve gedragstherapie, en waar nodig maak ik gebruik van onderdelen van RET, EMDR, IPT, ACT, Mindfulness, IBSR (Byron Katie), psycho-educatie, mindmap, schematherapie, bewegen en positieve psychologie.

Coaching incl BTW bij particulieren, gericht op inkomen en arbeid, is aftrekbaar als studiekosten. Coaching incl BTW voor bedrijven, werknemer en/of eigenaar, gericht op je loopbaan, zijn aftrekbaar als ondernemerskosten.

Tijdens de behandeling volgen we het EFT programma van dr. Sue Johnson. Gericht op een betere communicatie om de emotionele band en een veilige en betrouwbare verbondenheid te bevorderen. In 7 gesprekken behandelen we dysfunctionele patronen in de interactie, vinden we de pijnplekken en bekijken we de crisis nauwgezet. Rond het 4e gesprek starten we met het ontwikkelen van meer betrokkenheid en verbondenheid, vergeven, versterken van de band en zicht op liefde levend houden.

Relatietherapie wordt niet vergoed door een verzekeraar.

  • Belbin, teamrollen in managementteams
  • RET, rational emotive therapy voor gedragsverandering
  • The Big Five, de 5 dimensies van het karakter oftewel persoonlijkheid
  • Enneagram, 9 verschillende typen van persoonlijkheid
  • Roos van Leary, model om gedrag te beinvloeden
  • MBTI, type persoonlijkheid

Dit kan met een minimale voorbereiding van 2 weken aangeboden worden, max 4 tot 6 personen. Vraag eerst een offerte aan.

*avond en weekend tarief is 20 euro hoger

Vergoedingen

Ik ben als psycholoog aangesloten bij de NFG, klik op deze link Nederlandse Federatie voor Gezondheidszorg om uw vergoeding te checken. De NFG heeft met 70% van de verzekeraars een contract waarbij de gesprekken, gedeeltelijk of tot een bepaald bedrag per jaar, in de aanvullende zorg worden vergoed. Check dit bij uw zorgverzekeraar. Mijn praktijk valt niet onder de GGZ, maar uw privacy en eigen risico worden gewaarborgd en ik heb geen wachtlijst. U kunt cash of achteraf per bank betalen.

Kwaliteit is gegarandeerd door:

Een overzicht van zorgverzekeraars en de vergoedingsmogelijkheden via NFG vindt u hier  (direct naar pdf met de nfg vergoedingen 2021)
Hieronder de verzekeraars met die mijn behandelingen (gedeeltelijk) vergoeden:
Aevitae
CZ
De Friesland
EuCare
IZA
VGZ
IZZ
Menzis
National Academic
Nationale Nederlanden
Ohra
ONVZ
PMA
PNO
PZP
Politie Zorgpolis
Promovendum
UMC
Univé
VvAA
ZilverenKruis

BEZOEK MIJ

Kroeskarperlaan 44

(langs boompjes, einde poort)

2215 XP Voorhout

OPENINGSTIJDEN

Ma t/m Do van 07:00 tot 17.30
Vrij en Za van 07:00 tot 12.00

NEEM CONTACT OP

0703306105 voor een afspraak
0620012163 Whatsapp collega’s
petra@psycholoogvoorhout.nl