Als een neerslachtig gevoel niet meer gezond is

Ik zie het niet meer zitten

Bij een depressie ben je niet meer gelukkig. Je voelt je somber en down. Je bekijkt de dingen van de zwarte kant en hebt de plezierige en/of fijne kanten uit het oog verloren. Je voelt je leeg. Je hebt geen belangstelling voor anderen. Vaak ervaar je ook slaap- en eetproblemen. Je wordt eigenlijk moe van alles.

Je weet het wel

Eigenlijk weet je wel dat je naar die verjaardag of receptie moet, maar je krijgt het niet voor elkaar. Dan kun je teleurgesteld raken over jezelf. En als je op een negatieve manier naar jezelf kijkt (ik ben waardeloos) dan kan dat de stemming doen verslechteren. Of wanneer je op een negatieve manier aankijkt tegen andere mensen (ze moeten me niet) zal dat van invloed zijn op je gevoel.

In de loop van de tijd kan het een gewoonte worden om negatief te denken. Je weet ergens wel dat je niet zo moet denken, maar je kan het niet helpen.

Hoe kom ik hier uit

Mocht je bovenstaande situaties herkennen dan is een behandeling mogelijk. Ik maak gebruik van gesprekken waarin we je gedachten, gevoel en gedrag doornemen. We nemen een aantal persoonlijke zaken onder de loep. Wat speelt zich af in je leven. Wat voor een soort persoonlijkheid heb je. Waar denk jij dat de depressieve klachten vandaan komen. Welke levensgebeurtenissen zoals een trauma, scheiding, verhuizing heb je meegemaakt. Hoe heb je dat ervaren. Of misschien heeft niets je echt geraakt. Belangrijk is hoe je er tegenaan kijkt. Een positieve kijk op de toekomst geeft je energie en verhoogt je stemming. Samen werken we hier naar toe.

Depressieve klachten kunnen zijn

  • Somber, neerslachtig en leeg
  • Vermoeidheid, geen energie
  • Nergens plezier in, sociaal terugtrekken
  • Teveel of te weinig slapen en eten
  • Negatieve gedachten en gevoelens, schuldgevoel
  • Angst, wanhoop, machteloos gevoel
  • Veel huilen, of helemaal niet
  • Concentratieproblemen, vergeetachtig
  • Gedachten aan de dood
Verstopt onder een deken op de bank

Wat kun je nu doen

Herken je bovenstaande klachten dan is het tijd om actie te ondernemen. Een behandeling maakt dat je je beter gaat voelen, meer zelfvertrouwen gaat krijgen en iets aardiger over jezelf en je omgeving gaat denken. Je herkent je eigen waarde weer, en wordt gehoord en gezien.

Bel of e-mail voor uw gratis telefonisch vragenkwartier of een consult:

Behandelkamer

Mogelijke depressieve signalen

Het verhaal van een jonge vrouw (24 jaar, anoniem)

Een jonge vrouw van 24 liep jarenlang rond met emotionele klachten zonder te weten dat ze aan een ernstige depressie leed. Totdat ze aan de kassa van de supermarkt plotseling een paniekaanval kreeg.

‘Geluiden van rinkelende telefoons en boodschappenscanners kwamen harder binnen dan normaal, mijn ademhaling versnelde en ik voelde druk op mijn borst. In paniek liet ik mijn boodschappen staan en rende de winkel uit!’

Ik huilde om alles‘ Eenmaal veilig thuis probeerde ik een verklaring te vinden voor wat er gebeurd was. Het lag vast aan de jas die ik droeg; die was veel te warm. Maar mijn vriend dacht hier anders over. ‘Dit is de druppel’, vond hij. Het ging al lange tijd niet goed met me. Ik huilde om alles, zelfs om reclamespotjes waar een ander hard om moest lachen. Ik dacht dat het bij me hoorde, dat ik gewoon een emotioneel persoon was.’


Wil je je depressie overwinnen?

Wacht niet langer, neem nu contact met ons op

We bieden nu een gratis telefonisch vragenkwartier om daarna samen te bepalen of we een consult gaan plannen.

Wij zijn gecertificeerd voor deze zorg

Logo NFG
Logo RBCZ